“Ситуацията в Царево е тежка, на моменти критична. Щетите ще

...
 
“Ситуацията в Царево е тежка, на моменти критична. Щетите ще
Коментари Харесай

Николай Николов: При такава ситуация се спасяват хора, не каравани

 

“Ситуацията в Царево е тежка, на моменти сериозна. Щетите ще се окажат доста. Работата на службите беше светкавична. ” Това съобщи съветникът на министъра на вътрешните работи и някогашен началник на пожарната Николай Николов в ефира на Българска национална телевизия.

“При такава обстановка се избавят хора, не каравани ”, акцентира съветника на вътрешния министър във връзка рецензиите на някои от почиващите в региона на бедствието.

“130 индивида бяха извадени живи от плаж Арапя. Поздравявам сътрудниците за реакцията. В момента интервенцията е ориентирана към директно избавяне на животи. Важното е да няма повече жертви ”, акцентира някогашният шеф на пожарната.

„ Структурите на Министерство на вътрешните работи бяха мобилизирани още на обяд. Целта беше да се ограничи периметъра, с цел да не пострадат повече хора. Дори на високопроходимата ни техника и беше мъчно да доближи до потърпевшите “, призна Николов.

Той благодари на доброволците от офроуд обществото, които са се организирали и са помогнали на екипите.

“Тази нощ ще бъде тежка и безсънна за доста хора. Силните течения на водата нанесоха доста вреди ”, сподели още Николай Николов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР